CD&V Affligem start 2017 met nieuwe voorzitter


vrijdag, 20 januari, 2017

Op de eerste bestuursverkiezing van het nieuwe jaar heeft CD&V Affligem Aster Van Avermaet voorgesteld als nieuwe voorzitter. Zijn aanstelling wordt in de loop van het voorjaar ter bevestiging voorgelegd aan alle CD&V-leden. Hij volgt Freddy Van Hecke op, die het voorzitterschap opnieuw opnam na het onverwachte overlijden van de pas verkozen voorzitter Hary De Rijck. Samen met Karen D’haeseleer was Aster Van Avermaet was al ondervoorzitter van de partij, een functie die Karen ook zal blijven uitoefenen.

 

Naar jaarlijkse traditie zette CD&V Affligem op vrijdag 13 januari het jaar feestelijk in met een ledenreceptie en het Feest van de Burgemeester. In zijn nieuwjaarstoespraak stelde burgemeester Walter De Donder Aster Van Avermaet voor als kersvers voorzitter en bracht hij hulde aan Hary De Rijck. Hij bedankte eveneens Freddy Van Hecke voor de 12 jaren gedurende dewelke hij CD&V Affligem heeft geleid. Ook OCMW-voorzitter Els Van Nieuwenhove werd in de bloemetjes gezet voor de enorme inspanningen die zij leverde voor het nieuwe rusthuis.

 

Aster Van Avermaet woont al 17 jaar in de Steenbergstraat in Teralfene. Hij zetelt sinds 2013 in de gemeenteraad en de politieraad van de zone TARL. Hij is gehuwd en vader van 2 dochters. Hij is leerkracht Frans in Don Bosco Groot-Bijgaarden en speelt in zijn vrije tijd muziek bij de fanfare van Teralfene en coverband MidliVe.