OVERDONDEREND NIEUWS
Afdeling Affligem
N°1 - 05/02/2014
 
 

Kom je even met me mee?

BUITEN SPELEN !!

Op woensdag 2 april 2014 was er de jaarlijkse buitenspeeldag van 14.00 tot 17.00 uur op het domein Verbrugghen.  Deze buitenspeeldag is er voor alle kinderen van Affligem.  Die dag mogen we ons eens lekker vuil maken ! en het werd terug een voltreffer van formaat. Stilaan naderen we de kaap van 400 deelnemende kinderen. Deze keer werkte ook kinderopvang Breugelkind mee.  En als naar gewoonte bakten de senioren van Affligem overheerlijke pannenkoeken. Dit samen met een gezonde portie fruit maakten er weer een topdag van. Voor herhaling vatbaar ! dat is zeker !

Kijk je even met me mee ?

HET  SKATEPARK ?  BELOOFD  IS  BELOOFD

De burgemeester, ook bevoegd voor jeugd, beloofde een skatepark aan de jeugd.  Hiermee gaat hij in op een vraag die door de jeugd reeds een paar jaar geleden werd gesteld. Het skatepark zal ingericht worden tussen de grote hal en de Geertruidebaan.  Heel binnenkort start de openbare aanbesteding voor de aanleg van de ondergrond in asfalt.  Momenteel is de vraag gesteld aan de federale overheid om na te gaan of de toestellen die we op het oog hebben, wel veilig genoeg zijn. Aan de skaters zelf wordt ook gevraagd wat zij denken over de inrichting van het skatepark.  Uiteindelijk wordt het een mobiel skatepark dat, indien nodig, kan verplaatst of verhuurd worden.


Met een beetje uitleg ben je mee!

VEILIG  SPELEN

Zowel aan de Bellekouter, de kerk van Teralfene, in de wijken Pelink en De Mattein staan speeltuigen.  Die worden vaak gebruikt door kinderen uit de buurt.  De burgemeester, ook bevoegd voor jeugd, liet alle speeltuigen controleren op onderhoud en veiligheid.  Nu de lente er  stilaan aankomt en men buiten begint te ravotten, is het nodig dat dit op een veilige manier kan.  Op verschillende plaatsen hebben deze speeltuigen een zomeropsmuk nodig. Men gaat zo snel mogelijk aan de slag om de veiligheid van deze speeltuigen optimaal te houden.

 

De kijk op de week door Walter

BURGEMEESTER EN LEERLINGEN NEMEN DEEL AAN WATERPROJECT

Burgemeester Walter De Donder gaf onlangs zijn medewerking aan het project Step by Step (SbS) dat gefinancierd wordt door het Youth in Action Programme, dat samenwerkt met het Europese Jongerenparlement voor Water.Het project heeft als doel de jongere generatie meer bewust te maken van de wereldwaterproblematiek en de gevolgen van waterverspilling en –vervuiling. Dit via een driedaagse workshop waarmee ze naar de scholen trekken. De leerlingen van het vijfde leerjaar van Sint-Vincentius te Affligem namen deel aan deze workshops. Op het programma stonden onder meer tal van activiteiten rond het thema water alsook een uitstap naar Hidrodoe in Herentals. Burgemeester De Donder ondersteunde dit project door op donderdag 27 maart deel te nemen aan het ‘Forum met de burgemeester’, dit samen met de voorzitter van het Wereld Jongerenparlement voor Water. De leerlingen van Sint-Vincentius mochten vragen stellen en lieten hun stem duidelijk horen. Op het einde kregen ze zelfs een diploma voor hun inzet.

neem ook een kijkje op www.walterdedonder.be


VERKIEZINGEN 2014

 

KANDIDAAT VLAAMS PARLEMENT

 

Beste lezer, op 25 mei zijn er verkiezingen. Graag wil ik u nu reeds laten weten dat ik kandidaat ben voor het Vlaams Parlement. Er is mij een strijdplaats aangeboden op de 5e plaats van onze partij CD&V. Samen met u kunnen we er voor zorgen dat er naar Affligem geluisterd wordt in het Vlaams parlement. Graag wil ik die stem zijn. Ik kan u zeker al beloven mijn uiterste best te doen. Ben je bereid om te helpen met de campagne, geef dan een seintje aan onze campagne leider Freddy Van Hecke (e-mail: freddy.vanhecke@telenet.be)

 

 

CD&V

1

Van Rompuy Peter

2

Brouwers Karin

3

Doomst Michel

4

Partyka Katrien

5

De Donder Walter

6